Soustřeďte se na vybavení kuchyně

Co musí být
Prostory– Než si nakoupíte několik zbytečností do své kuchyně, které Vás z nějakého důvodu zaujaly, rozmyslete si, kam ty věci dáte. Nemůžete všechno naskládat na pracovní plochu – při vaření Vám ty věci budou zavázet. Nejlepší je proto mít hodně úložného prostoru – skříňky, šuplíky, popřípadě spíž. Každá skříňka by měla být na danou pomůcku, jídlo, nádobí, apod., abyste třeba nemuseli vytahovat 4 hrnce jen proto, abyste si vytáhli pánvičku.
malá kuchyňka.jpg
Nádobí na servírování a příbory– Toto zboží nakupujte nejlépe v sadách, vyjde to levněji. Někdy v sadách chybí malé misky, ale to nevadí – v obchodech jako je např. Ikea, vidíte pořád to stejné nádobí (výběr je však bohatý!), akorát může být ve slevě – takže si vždy můžete dokoupit to, co Vám chybí. Co se týče nádobí, nemělo by Vám chybět toto: Hluboké talíře, mělké talíře, dezertní talířky, misky (malé, ale i větší), sklenice (jak na víno, tak na vodu) a hrnky. Příbory koupíte v sadách po šesti kusech. Sady obvykle tvoří: Polévkové lžíce, čajové lžíce, vidličky a nože. Můžete si dokoupit malé dezertní vidličky.
Pracovní plocha– Pracovní desky se vyrábějí z laminátu, žuly nebo umělého kamene, který se snadněji udržuje. Pracovní plocha musí být dostatečně velká.
Hrnce– Stejně jako u nádobí a příborů si můžete koupit sadu hrnců. Pořiďte si aspoň jeden velký hrnec, velký kastrol, menší hrnce (cca 3l) si kupte aspoň po dvou. Vyplatí se mít v kuchyni i jeden tlakový hrnec.

 Nože – V kuchyni nemusíte mít 10 různých nožů, ale je lepší mít nožů více než málo. (Doporučuji koupit ibrousek na nože.)
Pánve– Pánve vybírejte pečlivěji než hrnce. Vlastnit byste měli aspoň dvě různě veliké pánve.
sporák vedle myčky.jpg
Mikrovlnná trouba– Není to nezbytnost, ale ušetří práci i čas.
Rychlovarná konvice – Toto zná snad každý. Ať už na kávu nebo na čínskou polévku – tuto konvici využijete, navíc to není drahá záležitost.
Mixér– Mixéry jsou buď klasické nebo tyčové. Nejlepší je mít v kuchyni oba – nutné to však není.

Další nezbytnosti jsou např. struhadlo, škrabka, vařecha, naběračka, krájecí prkénko, cedník, válec, šlehač…

 
Co může být
Toustovačnebo topinkovač – po ránu mít rozpečené pečivo přijde rozhodně vhod!
Odšťavňovačnebo smoothie maker – je to zdravé a rychlé. Pokud máte ovocné stromy a keře, jeden z těchto přístrojů Vám pomůže je zkonzumovat. Navíc smoothie makery jsou dnes velkým trendem.
Robot– Je to velký pomocník, pokud už má více možností – jinak jen zabírá místo.
Kávovar– odpolední káva jako v kavárně.

Výrobník ledu – pokud se Vám nepoštěstilo sehnat si ledničku s funkcí vyrobit si led, tak se Vám bude hodit výrobník ledu – zvláště v létě.

Soustřeďte se na vybavení kuchyně
4 (80%)1